6 Ιαν 2011

Παρουσιάσεις για καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Εισάγω ένα βίντεο για καινοτομία και επιχειρηματικότητα από youtube.com! Ελπίζω όταν τελειώσει να προχωρήσετε και σε όλα τα σχετικά βίντεο. Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον!
3 σχόλια:

 1. Η καινοτομία είναι μια πυραμίδα όπου η θέση σου σε αυτή μετριέται από το πόσο ανταγωνιστικός είσαι. Δυστυχώς για την χώρα μας η κορυφή της πυραμίδας κατοικείται παγκοσμίως από επιχειρηματικές δράσεις που το σημείο εκκίνησης τους ήταν πάντα μια διεθνής εφεύρεση. Δυστυχώς γιατί, στην χώρα μας τέτοιες εφευρέσεις παράγονται μόνο 12 περίπου τον χρόνο… Οπότε όλες οι φλυαρίες περί του ότι καινοτομία δεν έχει καμία σχέση με τις εφευρέσεις είναι περιττές… ας αρχίσουμε να δίνουμε σημασία στον εφευρέτη και στο πως θα κάνει την ιδέα του επιχείρηση και ας σταματήσουμε τις υπεκφυγές… Αλλιώς ας σωπάσουμε και ας μείνουμε στην βάση της πυραμίδας, ας συνεχίσουμε να πληρώνουμε 5% επιτόκιο στα ομολόγα μας, ας ασχοληθούμε με τις μικροβελτιώσεις τις καθημερινότητας μας και ας συνεχίσουμε να παρακολουθούμαι τους άλλους από χαμηλά…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρόσφατα πήρα μια συνέντευξη από Ελληνο-Αμερικάνο επιχειρηματία την οποία και θα δημοσιεύσω εντός των επόμενων ημερών. Μιλάγαμε για fastrack; 15 λεπτά ίδρυση εταιρείας online σε άλλη πολιτεία, και σε δυο μέρες τα χαρτιά στο σπίτι.

  Έχετε δίκιο κύριε Αχιλλόπουλε ως προς το εξής, ότι δηλαδή χωρίς στήριξη των νέων ιδεών και το πως ο νέος επιχειρηματίας θα ασχολείται με το αντικείμενο του (παραγωγικότητα) και δε θα αναγκάζεται να είναι και λογιστής και marketing specialist και δικηγόρος και..και.. δουλειά δε γίνεται!

  Θεωρείται ότι δημιουργούνται τέτοια πλαίσια πλέον; Ότι έγινε πιο κατανοητή η ανάγκη ή συνεχίζουμε το ίδιο βιολί, απλά πιο ωραιοποιημένα (βλ. silicon valey, νεανική επιχειρηματικότητα, ΣΕΒ και καινοτομία);

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καινοτμία είναι να ξέρεις να βρίσκεσαι μπροστά απο τις μεγάλες τάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...