19 Ιαν 2011

Θέλουμε την ιδέα σου!

Συζήταγα χθες με ένα φίλο για δουλειές και ιδέες για επιχειρήσεις με την ελπίδα το brainstorming μας να του δώσει κάποια λύση και να βγει από την ανεργία.

Είναι μια συζήτηση που πάντα χαίρομαι να κάνω για πολλούς και διάφορους λόγους. Βασικός είναι ότι ακονίζω την επιχειρηματολογία μου αλλά και εμπλουτίζω τις γνώσεις μου. Κυρίως όμως γιατί μέχρι να σοβαρέψει η συζήτηση "πέφτει" πολύ γέλιο.

Μερικές από τις πιο αστείες ιδέες που έχω ακούσει κατά καιρούς:


 • Συμπυκνωμένο νερό
 • Γεννήτρια σκότους
 • Έγχρωμη ραδιοφωνία

Πάντως αυτό το άρθρο δεν το γράφω για να πω τις δικές μου ιδέες μόνο. Το γράφω σαν πρόσκληση σε όλους σας να γράψετε υπό μορφή σχολίου την ιδέα σας και να τη συζητήσουμε ή και να γελάσουμε.

Αν έχετε κάποια ιδέα που δεν θα υλοποιήσετε εσείς προσωπικά ή έχετε ανάγκη να συζητήσετε κάποια ιδέα σας, τότε ήρθε η ώρα να το κάνετε!

Για σας δεν στοιχίζει τίποτα, αλλά για κάποιον άλλο μπορεί να είναι η ιδέα που θα αλλάξει τη ζωή του.

Σας περιμένω.

15 σχόλια:

 1. Μια βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική φαίνεται να είναι η "μάζευε κι ας είναι και ρώγες". Επομένως ένας εύκολος τρόπος να μαζέψουμε λίγα φράγκα είναι να βγάλουμε μπλουζάκια με συνθήματα για την κρίση:
  - "Λεφτά υπάρχουν" (καλό για διαδηλώσεις)
  - "40 μήνες απλήρωτος, έχω χρέη..." (καλό για ιδιωτικούς υπαλλήλους)
  - "Ι went to Greece and survived the debt crisis" (καλό για τουρίστες)

  ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να μια καλή ιδέα. Δεν θα αναφερθώ καν στις δυνατότητες franchise του τελευταίου σλόγκαν με το Greece να αλλάζει κατά περίπτωση
  :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να προσθέσω το "Μαζί τα...έφαγα" για την ευγενή και με αυτοσαρκαστική διάθεση, τάξη των υπέρβαρων σε XXL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Απελευθερώνοντας τις ιδέες…

  Νομίζω πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και μπορώ να δημοσιοποιήσω μια πρόταση μου, που έχουμε καταθέσει στην πολιτεία εδώ και αρκετό καιρό, σαν ΕΣΥΝΕ.

  Αφορά ένα μηχανισμό που στον πυρήνα του βρίσκεται η απελευθέρωση των ιδεών και της επιχειρηματικότητας από τα δεσμά του κεφαλαίου… τα δεσμά έστω του αρχικού κεφαλαίου…

  http://antagonistikotita.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

  http://idea.com.gr/i_about.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Την προωθώ άμεσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ασχολείστε με τηλεκατευθυνόμενα; Είστε εφευρέτης; Μήπως να σκεφτείτε εφαρμογές που θα διευκόλυναν το στρατό ή την αστυνομία ή την πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία; Για δείτε το ακόλουθο σύνδεσμο! http://www.ndep.us/Robot-Birds

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε κατάσταση να περιμένουμε ώρες σε υπηρεσίες (νοσοκομείο, ασφαλιστικά ταμεία, κ.α.) να έρθει η σειρά μας. Ξεκινήστε μια υπηρεσία μέσω της οποίας ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παίρνει το νούμερό του και αντί να περιμένει να έχει την ευχέρεια να ενημερώνεται πότε η σειρά του πλησιάζει. Έτσι τον απελευθερώνετε να κάνει άλλες δουλειές ή να πιει ένα καφέ εν αναμονή να εξυπηρετηθεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πολλοί προγραμματίζουν σε iPhone ή Android ή Windows Mobile ή και άλλα OS... Η αγορά όμως όλων αυτών των συσκευών είναι ακριβή και για τους επαγγελματίες, αλλά και για νέους και φοιτητές. Ξεκινήστε μια υπηρεσία ενοικίασης τέτοιων συσκευών!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Παραγωγή μαρμελάδας για προώθηση στο εξωτερικό. Τελευταία φορά που το συζήτησα π.χ. τα πορτοκάλια πωλούνταν στα 0,15 ευρώ το κιλό από τους παραγωγούς. Μια ωραία συσκευασία και ένα κανάλι εξαγωγής θα μπορούσαν να σας "πάνε μακριά"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Spermalot. Φτιάξτε μια τράπεζα σπέρματος! Στη χώρα μας λειτουργούν λίγες ιδιωτικές τράπεζες σπέρματος (Τράπεζες κρυοσυντήρησης), που σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο (Ν3305 / 2005) θα καταγραφούν και έτσι θα υπάρχει ένας ολοκληρωμένος, πλήρης και αξιόπιστος κατάλογος. Oι τράπεζες χορηγούν σπέρμα έναντι αμοιβής στους ενδιαφερόμενους λήπτες (οι δότες παίρνουν μόνο ένα συμβολικό ποσό που καλύπτει τα έξοδα μετακίνησής τους).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Από το epixeirein.gr

  Φωτοβολταϊκά Κεραμίδια srsenergy

  Μικρά και ευέλικτα Φωτοβολταϊκά πάνελ powerfilmsolar

  Διαδραστικός Κουμπαράς ekomini

  Μπλοκ Σημειώσεων με Διαφήμιση freehandads

  Χαρτοπετσέτες με Διαφήμιση napads

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. http://www.entrepreneur.com/businessideas/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Nα μια ιδέα που συνδυάζει τις τρεις μεγαλύτερες τάσεις...
  1. Internet & Υπολογιστές
  2. Ανεργία
  3. ...

  Δημιουργήσαμε μια ομάδα ελλήνων το πρώτο παγκόσμιο project για πτυχιούχους άνεργους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...