23 Νοε 2010

Θα γίνει της Silicon Valley

Δεν ξέρω αν θυμάστε, αλλά πριν λίγο καιρό η Υπουργός Παιδείας κα. Διαμαντοπούλου πήγε στο Silicon Valley! Γεγονός είναι ότι είμαι αρκετά σκεπτικιστής με κινήσεις τέτοιου τύπου, μιας και οι Κυβερνήσεις αυτής της χώρας δε φημίζονται για την αποτελεσματικότητά τους. Ίσως όμως βιάστηκα λίγο....

Στις 18/11 στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας βρήκα ένα δελτίο τύπου με τίτλο 

Βασικά σημεία της ομιλίας της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στην ημερίδα του Ινστιτούτου Νεολαίας «Δημιουργώ. Καινοτομώ. Επιχειρώ. Αναπτύσσοντας ευκαιρίες για τη νεολαία»

 Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν οι δράσεις που αναφέρονται στόχο έχουν  την παραγωγική αξιοποίηση καινοτόμων ερευνητικών ιδεών στον ελληνικό χώρο. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου:

"Η υπόθεση της νεανικής δημιουργίας και καινοτομίας έχει ένα πλάνο. Συνδέει την Έρευνα, την Επιστήμη και την Τεχνολογία με την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.  Δεν είναι απλά ένας στόχος, είναι απάντηση και διέξοδος στην ανεργία, την παθητικότητα.  Είναι μια από τις λύσεις στην κρίση"

Ίσως λοιπόν είναι καιρός να αξιοποιηθεί το δυναμικό των Ελλήνων και να μην έχουμε άλλη μια γενιά παγιδευμένων στη λογική του βολέματος και της θεσούλας του δημοσίου. Λογική στείρα, που δεν οδηγεί πουθενά.. και που στην τελική δεν έχει κανένα ενδιαφέρον!

1 σχόλιο:

 1. Ινστιτούτο Νεολαίας

  Οι στόχοι του Ινστιτούτου Νεολαίας είναι:

  • Η τεχνολογική και επιστημονική υποστήριξη των προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, η μελέτη, η έρευνα, η παροχή πληροφοριών, η ανάπτυξη δραστηριοτήτων και η υλοποίηση ενεργειών και ερευνητικών ή άλλων προγραμμάτων και έργων που του αναθέτει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.

  • Στους ειδικότερους σκοπούς του Ινστιτούτου Νεολαίας, οι οποίοι προσδιορίζονται από το Π.Δ. 129/2006, είναι η ανάληψη της ευθύνης για τη διαχείριση των Προγραμμάτων της Ε.Ε. για τη νέα γενιά σε εθνικό επίπεδο, καθώς και η λειτουργία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων EURO<26.

  • Επιπρόσθετα, αναλαμβάνει την εκπόνηση ειδικών μελετών, καθώς και την εκτέλεση προγραμμάτων και έργων που του αναθέτει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...